Bàscara és una petita població d'uns 500 habitants pertanyent a la comarca de l'Alt Empordà.
Situada a la riba dreta del riu Fluvià, la vila va créixer arran de la carretera de França que encara es manté dins el nucli urbà i que, al llarg dels anys, ha marcat una població que treballa, sobretot, en petites empreses de serveis o a les ciutats properes.
Des de principis del segle IX, Bàscara fou possessió dels bisbes de Girona, tal i com consta en el primer document, datat del 817, que deixa constància de la vila. Històricament ha estat una cruïlla important, un lloc de pas de comerciants i d'exèrcits, i en destaca l'ocupació francesa de finals dels segle XVII i la destrucció que patí l'any 1814.
La vila consta de dos nuclis ben diferenciats: la part nova, que s'eixampla a banda i banda de la carretera, i el casc antic, d'origen medieval, construït sobre una penya, amb estrets carrerons empedrats, de restauració recent, on s'erigeix l'església parroquial, que conserva restes del romànic, el castell Episcopal, que conserva una de les torres, i part de la muralla que tancava la vila.
Bàscara és cap del municipi que comprèn la vila de Bàscara i els pobles agregats de Calabuig i d'Orriols.
Bàscara des del sud Bàscara des de Calabuig passeig vora el riu escales font Portal d'entradael castell seu del pessebbre Plaça de l'Església AJUNTAMENT (Casa Ferrer) ESGLESIA Bàscara des del riu Fluvià Mercat del cavall Parc de la Resclosa Rentador Carrer Major Font del Castell Resclosa Plaça del Pessebre Muralla Portal de França Carrer de l'Oli Carrer Safonsellas